جراحی بینی گوشتی

افرادی که دارای بینی گوشتی می باشند باید در انتخاب جراح دقت بسیار بالایی داشته باشند، زیرا اغلب جراحی بینی گوشتی رضایت مند نمی باشند و اکثر بیماران از نحوه جراحی بینی خود ناراضی هستند. بینی های گوشتی غضروف های ضعیفی دارند و پوست بینی گوشتی ضخیم می باشد. تجمع چربی فراوان در نوک بینی و پهن بودن سر بینی از دیگر نشانه های بینی های به اصطلاح گوشتی می باشد اصلاح بینی های گوشتی با بینی های استخوانی بسیار متفاوت می باشد و جراح بینی باید این را به خوبی بداند که جهت جراحی بینی گوشتی باید غضروف ها را اصلاح و تقویت نماید و نباید غضروف ها برداشته شوند و یا کوچک گردند.

هدف از جراحی بینی گوشتی کوچک کردن بینی نیست. هدف اصلی آن فرم دادن به بینی به صورتی می باشد که با مابقی اجزای صورت تناسب برقرار گردد. در کل تمامی جراحی هایی که هدف آن کوچک کردن بینی می باشد باعث بروز مشکلات تنفسی در فرد می شود و ظاهر فرد نیز در طولانی مدت بسیار مطلوب نخواهد بود.

به دلیل اینکه غضروف ها و اسکلت بینی های گوشتی ضعیف می باشند. جراح باید در هنگام جراحی بینی گوشتی غضروف هایی را که در جایگاه مناسبی قرار ندارند جابه جا نماید و قسمت هایی که ساختار آن ضعیف می باشد به وسیله پیوند غضروف ها تقویت گردد. تورم در بینی های گوشتی بعد از جراحی نسبت به بینی های استخوانی بیشتر است و مدت بیشتری زمان می برد تا از تورم بینی کاسته شود و بیمار نباید عجله نماید و تقریبا حدودا 1 سال زمان می برد تا فرد بتواند فرم بینی خود را بعد از عمل جراحی بینی گوشتی مشاهده نماید.

معاینه بینی گوشتی

سابقه بیماری پیش از جراحی بینی گوشتی بررسی و مشخص می وشد . برای این کار احتیاج به گرفتن آزمایشات لازم و ضروری می بشاد . لازم است تا جراح پیش از عمل موارد مهمی را مورد ارزیابی قرار دهد

  • معاینه مجراهای عبور هوا و انسدادها
  • معاینه به صورت دقیق بینی و تیغه ی آن
  • ارزیابی انحراف ها و سوراخ های بینی

در حالی که بیمار قبل از این ، تحت نظر جراحی بینی قرار گرفته باشد و یا بینی وی دچار آسیب شد باشد در معاینه شرایط ویژه تری برای او مد نظر گرفته می شود .

نتایج جراحی بینی گوشتی باید از جهات مختلف مورد ارزیابی قرار بگیرند این موارد شامل موارد زیر می باشد

  • اندازه
  • شکل
  • میزان ضخیم بودن و اندازه آن
  • ضخامت پوست بر روی بینی
  • چه متدهایی برای جراحی بینی گوشتی استفاده می شود

جهت اینکه جراحی بینی برای کسانی که بینی گوشتی دارند موثرتر پیش رود و مشخصات بینی بهتر مشاهده می شود . متدهای جراحی ویژه ای می توان در این روش استفاده کرد که عبارتند از :

  • پیوند غضروف به نوک بینی و پل بینی : به دلیل اینکه پوست کلفت می باشد برای اینکه مشخصات نوک بینی و پل بینی به صورت درستی رویت شوند بدین منظور از پیوند غضروف استفاده می شود .
  • کاسته شدن چربی در قسمت بافت نرم : کوچک کردن چربی هایی که بافت نرم راتشکیل می هند باید با دقت فراوان و بسیار با مهارت انجام شود . مخصوصا در نوک بینی می تواند به ظاهر شدن ویژگی های بینی کمک چشمگیری کند .
  • کم شدن به  اندازه کافی و تناسب داشتن با سایز کلی بینی : همانطور که پوست کلفت به زمان بیشتری برای بهبود بخشیدن احتیاج دارد توصیه می شود از یک روش اندازه گیری برای کوچک کردن بینی استفاده شود . اگر در زمان جراحی فاصله ی بین استخوان بندی بینی و پوست بالا باشد ممکن است جای و گوشت اضافه به وجود آید و در نهایت بینی بیمار از فرم مناسب و خوب محروم شود. پوست های کلفت برای اینکه بسیار سنگین هستند احتیاج به ساختمان بسیار قوی دارند به همین دلیل بهتر است که تعادلی بین کوچک کردن بینی و حفظ اسکلت بینی برقرار شود . زمانی که پوست بینی به حالت و جایگاه خود برمی گردد . یک چارچوب قدرتمند موجب می شود سطح بینی صاف باشد .

جراحی بینی برای تمامی پوست ها جراحی می باشد که با سختی همراه است . در این صورت جراحی بینی برای بینی های گوشتی احتیاج به تجربه و مهارت بالا دارد . جراح باید درک خوبی از اندازه کوچک کردن بینی داشته باشد تا بتواند نتیجه خوبی ر ا از جراحی بینی دریافت کند.

نشانه های بینی گوشتی

پوست نقش بسیار مهمی در جراحی بینی دارد. زمانی که پوست بینی ضخیم باشد به اصطلاح بینی گوشتی می باشد. بینی های گوشتی غضروف های بسیار ضعیفی دارند و به همین دلیل ساختار بینی نیز ضعیف می باشد. قسمت نوک بینی دارای غدد چربی فراوانی و سر بینی های گوشتی پهن و بزرگ می باشد. در بینی های گوشتی زمانی که فرد سر خود را به سمت بالا نگه می دارد، نوک بینی به شکل نیم داره و ذوزنقه می باشد. از دیگر خصوصیات بینی های گوشتی این می باشد که به جا این که نوگ بینی پهن باشد کمی بالاتر از نوک بینی پهن تر از نوک بینی می باشد. جراحی بینی گوشتی از حساسیت بسیار بالایی برخوردار است و جراح باید بسیار مراقب باشد و تمامی اصول جراحی بینی گوشتی رعایت کند  تا نتیجه مطلوبی به دست آید.  به طور کلی میتوان گفت بینی های گوشتی دارای علائم زیر می باشند

  • دارای غدد چربی فراوان در نوک بینی
  • پوست ضخیم
  • غضروف ضعیف و ساختار ضعیف بینی
  • نوک بینی پهن و بزرگ

جراحی-بینی-گوشتی

آیا بینی های گوشتی برگشت پذیر هستند

زمانی که از روش های قدیمی تر جهت جراحی بینی گوشتی استفاده می شد، معمولا بینی های گوشتی به درستی و با تکنیک صحیح جراحی نمی شدند و نتیجه جراحی مطلوب نبود. در روش های قدیمی تر استخوان و غضروف ها را می تراشیدند و این امر باعث می شد که بینی فرد تا مدتی کوچک به نظر رسد و بعد از مدتی با گذشت زمان بر اثر فعل و انفعالاتی که در زیر پوست صورت گرفته می شد بینی جمع و به سمت پایین کشیده می شد.

اما امروزه با روش ها و تکنیک های صحیحی جراحی بینی گوشتی انجام می شود و به جای اینکه غضروف ها کوچک و برداشته شوند، سعی می شود غضروف ها را تقویت و اصلاح نمود و غضروف ها را جابه جا کرد. تقویت غضروف ها به این معنا می باشد که غضروف های مورد نیاز را از تیغه میانه بینی بر می دارند و در قسمت های نوک بینی از آن غضروف ها استفاده و اضافه می کنند و در این حالت احتمال برگشت بینی های گوشتی کم شده است و یا ممکن است اصلا اتفاق نیفتد

باید این نکته را در نظر داشته باشید که مدت کاهش تورم بینی در بینی های گوشتی بیشتر است و فرد باید صبور باشد تا نتیجه نهایی را مشاهده نماید. جهت کاهش تورم نیز فرد باید مراقبت های بعد از جراحی بینی گوشتی را بیشتر رعایت نماید تا روند کاهش تورم بهتر و زودتر انجام گیرد. جهت تسریع کاهش تورم نیز می توان از ترزیق آمپول استفاده نمود.

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *